Horlama Problemi
Uyku kalitesinin düşmesi, zinde uyanamama ve gün içerisinde sürekli bir uyku haline neden olur. Horlama problemine obstrüktif uyku apnesi de eşlik edebilmektedir.
Horlama aile bireyleri tarafından tespit edilebilse de; uyku esnasında belirli sıklıkta solunumun durması olarak tanımlanan obstrüktif uyku apnesinin tanısı için detaylı analizler (polisomnografi) gerekmektedir.
Horlama Apareyi
Özellikle hava yolu problemi nedeniyle horlaması olan bireyleri, horlama apareyi ile bu sorundan kurtarmaktayız.
Uyku apnesi rahatsızlığı olan bireyler pap (positive air pressure) cihazları yardımıyla rahat bir uykuya kavuşabilmektedir. Ancak bu cihazı konforlu olarak kullanamayan bireylerin uyku kalitesi arttırmak için horlama apareyi tercih edilmektedir.
Nasıl Yapılır?
Horlama apareyi kişiye özel uygulanan bir uygulamadır. Aparey; uyku sırasında, alt çeneyi istirihat pozisyonuna göre daha önde konumlandırarak hava yolunu açmayı hedefler.
ilk seansta dişler ve yumuşak doku ölçüleri alınır, ikinci seansta ise plakların ağza yerleştirilmesi ve alt çenenin uygun konumda sabitlenmesi işlemi gerçekleştirilir. 2. seans sonunda aparey tamamlanır ve hastaya teslim edilir.